Forum Ford Club Polska


Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stary 29-01-2013, 23:16   #11
rafal8967
ford::average
 
Avatar rafal8967
 
Imię: Rafał
Zarejestrowany: 23-12-2012
Skąd: Wodzisław Śląski
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 benzyna TitekX
Rocznik: 2008
Postów: 185
Domyślnie Odp: 2.0 Benzyna. Nie zapala na "szybkim starcie"

Ja mialem ten sam problem w moim mondeo 2.0 duratec HE wymienilem aku ,przekaznik , a okazalo sie ze kluczykm nie dzialal prawidlowo tracil aktywnosc co powodowalo nie zapalanie samochodu

rafal8967 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2013, 16:59   #12
dodde
ford::beginner
 
Avatar dodde
 
Zarejestrowany: 29-06-2012
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 FlexiFuel
Rocznik: 2009
Postów: 13
Domyślnie Odp: 2.0 Benzyna. Nie zapala na "szybkim starcie"

Cytat:
Napisał dodde Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam.

Sprawa się rozwiązała. Problemem był komputer. Jakiś błąd . Przeinstalowali mi całe oprogramowanie i działa wszystko bez zarzutu. Kosztami nie będę się chwalił, bo co niektórych by przyprawiło o palpitacje serca. No ale usługi w kraju , w którym żyję są bardzo drogie. Godzina w serwisie Forda kosztuje 460 zł!!!
jednak moja radość nie trwała długo. Dziś znowu ten sam problem, znowu nie odpala i znowu w serwisie.

Czy możliwe , że kluczyk gubi kody do softu w samochodzie ?
dodde jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2013, 21:33   #13
dodde
ford::beginner
 
Avatar dodde
 
Zarejestrowany: 29-06-2012
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 FlexiFuel
Rocznik: 2009
Postów: 13
Domyślnie Odp: 2.0 Benzyna. Nie zapala na "szybkim starcie"

Cytat:
Napisał rafal8967 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mialem ten sam problem w moim mondeo 2.0 duratec HE wymienilem aku ,przekaznik , a okazalo sie ze kluczykm nie dzialal prawidlowo tracil aktywnosc co powodowalo nie zapalanie samochodu
Jak naprawiłeś kluczyk ?
Właśnie myślę, że to ten sam problem. Bo nie może być, żeby auto raz zapalało a raz w ogóle.
dodde jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-02-2013, 21:01   #14
dodde
ford::beginner
 
Avatar dodde
 
Zarejestrowany: 29-06-2012
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 FlexiFuel
Rocznik: 2009
Postów: 13
Domyślnie Odp: 2.0 Benzyna. Nie zapala na "szybkim starcie"

Auto po ponownym wylądowaniu w serwisie już działa sprawnie. Powiedzieli mi ,że wymienili jakiś przewód ,który powodował ta usterkę (auto nie odpalało). Także prawdopodobnie w pierwszym przypadku , kiedy przeinstalowali mi kompa , zrobili to niepotrzebnie , a ja za to musiałem zapłacić. W ramach gwarancji już, zmienili mi jakiś kabelek no i ford działa.
Na pytanie o kluczyk , powiedzieli , że to nie był problem z kluczykiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dodde jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-06-2013, 21:14   #15
lll
ford::beginner
 
Zarejestrowany: 01-02-2010
Skąd: Kraków
Model: mondeo
Silnik: 2.0 Duratec 145 KM
Rocznik: 2008
Postów: 24
Angry Odp: 2.0 Benzyna. Nie zapala na "szybkim starcie"

Mam chyba podobny problem do tego ktory dotknąl kilku Forumowiczów. Po przejechaniu 1600 km (Anglia) czteroletnim autem (Mondeo 2.0 Duratec 145 KM) i po pozostawieniu przez 5 dni na alarmie, nie byłem w stanie otworzyc samochodu kluczykiem- akumulator był totalnie rozladowany. Przyjechało assistance I tez nie odpaliło samochodu. Wyladowalem teraz w jakims autoryzowanym warsztacie forda I czekam na diagnostyke w poniedzialek
Pozdrawiam - troche zdenerwowany lll
Mam nadzieje, ze to tylko stary akumulator- chociaz nigdy nie mialem takiego sygnału, a na ostatnim przegladzie powiedzieli ze accu w porzadku.
Czy alarm fabryczny mogl zrobic takie kuku?

Ostatnio edytowane przez lll ; 29-06-2013 o 21:21 Powód: ps1
lll jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz


Narzędzia wątku

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Regeneracja wtryskiwaczy - Regeneracja wtryskiwaczy Kraków
Regeneracja turbosprężarek
Obsługa techniczna: Wilu

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.